پخش زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
English عربي
4189
-
الف
+

بنای تخت جمشید با همکاری باستان‌شناسان جهانی مرمت می‌شود

بنای تاریخی تخت جمشید در استان فارس، قرار است بزودی و با همکاری باستان‌شناسان ژاپنی مرمت شود.

بنای تاریخی تخت جمشید در استان فارس، قرار است بزودی و با همکاری باستان‌شناسان ژاپنی مرمت شود.

بر این اساس توکیو شماری از باستان شناسان خود را برای بررسی همکاری با ایران به کشورمان اعزام خواهد کرد.

اثر تاریخی تخت جمشید که بخش‌هایی از تمدن کهن ایران را به نمایش می‌گذارد، در سال‌های گذشته به دلیل تحولات اقلیمی دچار تخریب‌هایی شده و برخی از آثار قدیمی موجود دارای شکاف‌ها و خرابی‌هایی هستند که به مرمت و بازسازی نیاز دارد.

در همین راستا خبرگزاری کیودو گزارش داده است که باستان‌شناسانی از ژاپن به همراه شماری محقق به ایران اعزام خواهند شد تا در این خصوص همکاری‌هایی صورت گیرد.

این گزارش حاکی است که ژاپن به دلیل متخصصان و فنونی که در اختیار دارد، می‌تواند در زمینه بازسازی، نوسازی و مرمت این آثار تاریخی همکاری خوبی با ایران داشته باشد.

استفاده بی‌رویه از منابع آب به گفته کارشناسان ژاپنی مزید بر علت شده و باعث شده است تا خرابی‌های آثار قدیمی تخت جمشید که به سلسله هخامنشیان باز می‌گردد، تشدید شود و به همین سبب باید برای حراست از این بقایای تاریخی هر چه سریع‌تر اقداماتی صورت گیرد.

تخت جمشید را یونسکو از سال ۱۹۷۹ میلادی در زمره میراث تاریخی و فرهنگی گنجانده است و این خرابه‌های قدیمی در شهرستان مرودشت در شمال شرق شیراز واقع است.

به همین خاطر حفظ این آثار به گزارش کیودو برای ایران اهمیت زیادی دارد و باستان‌شناسایی از کشورمان با گروه ژاپنی در مرمت آن همکاری خواهند کرد.

تخت جمشید از جمله بقایای تاریخی است که همه ساله صدها هزار گردشگر از ژاپن و کشورهای اروپایی از آن بازدید می‌کنند و فقط در سال 2015 میلادی بیش از یک میلیون گردشگر از آن بازدید کرده‌اند.

گزارش از تخت جمشید یا «پارسه» به عنوان یکی از شهرهای باستانی ایران نام می‌برد که طی سالیان پیوسته، پایتخت تشریفاتی پادشاهی ایران در زمان امپراتوری هخامنشیان بوده ‌است.

در این شهر باستانی کاخی به نام تخت جمشید وجود دارد که در دوران زمامداری داریوش بزرگ، خشایار شاه و اردشیر اول بنا شده و به اساس اعلام مورخان به مدت حدود ۲۰۰۰ سال آباد بوده ‌است.

دولت ژاپن پس از برجام در تلاش بوده است تا همکاری‌های خود را نه فقط در زمینه‌های اقتصادی و سیاسی بلکه در عرصه فرهنگی نیز با ایران تقویت کند.

انتظار می‌رود که سال آینده میلادی شینزو آبه نخست وزیر ژاپن در راس هیاتی راهی ایران شود که در جریان این سفر چندین توافقنامه مهم همکاری در بخش‌های فرهنگی، ‌علمی، آموزشی، تجاری و اقتصادی و اجرای طرح‌های زیربنایی میان دو کشور امضا خواهد شد.

ب س / ح ی

نظر شما
ارسال نظر